top of page
Lili Öst - Changemaker www.liliost.se
Från Entertainment 
till Infotainment

Min utbrändhet inspirerade mig att byta scen

Det var faktiskt rätt motvilligt som jag hamnade i artistbranschen 1983. Tillsammans med bl a pappa Berndt Öst och syster Lena Öst bildade vi det som skulle bli den sista konstellationen Family Four - gruppen pappa hade skapat med fyra syskon knappt 20 år tidigare. Ett val jag trots min initiala tvekan aldrig ångrat. Förutom att jobba artistiskt sedan dess, med bl a sånggruppen Avec, som soloartist och tillsammans i konstellationer med kända och okända artister, har jag även jobbat många år som programledare, manusförfattare, showproducent och regissör.

 

Jag blev sjukskriven för utbrändhet 2002. Där började min bana som föreläsare. I mitt eget arbete att försöka förstå varför jag hade drabbats av utbrändhet insåg jag snabbt att det till stor del handlade om mina tanke- och känslomönster.

 

 

Jag hade fruktansvärt höga krav på mig själv - som jag aldrig tillät mig att nå. Jag var en klassisk "till lagsare" och hade mycket fokus på allt det jag inte var och inte kunde. Jag hade ett gott självförtroende men en usel självkänsla och självbild, vilket konsekvent ställde till det för mig och ledde mig till psykisk ohälsa. Efter 30 års självstudier av beteendevetenskap och Attraktionslagen/Law of attraction förstod jag plötsligt något avgörande genom min utbrändhet och bestämde mig för att jag ville hjälpa andra till samma livsförändrande insikter som jag själv fått. Jag byggde på med en coachdiploma med NLP inriktning, utbildning inom Kommunikologi, psykologi och diverse andra påbyggnadskurser och sedan dess har det varit en spikrak resa framåt.

Det har inte funnits några som helst tvivel längs vägen om att det är att hjälpa människor till insikt, hjälpa dem bort från psykisk ohälsa och istället nå sina önskade resultat som jag vill ägna min tid. Som Life coach i många olika former och som föreläsare. 

"Det är aldrig försent att bli vad du kunde ha blivit"!       

George Elliot

bottom of page